Pjevana baština

TRIBINE U ORGANIZACIJI DRUŠTVA PRIJATELJA GLAGOLJICE

Od rujna 2014. do lipnja 215. održavaju se u organizaciji Društva prijatelje glagoljice redovite tribine s predavanjima iz hrvatske glagoljaške baštine. Više na http://www.croatianhistory.net/glagoljica/dpg.html

PREDSTAVLJANJE MULTIMEDIJA TISNO

Tisno

Pozivamo Vas na predstavljanje multimedijalnog izdanja: TISNO-GLAGOLJAŠKO PUČKO CRKVENO PJEVANJE U ŠIBENSKOJ BISKUPIJI (Monografija, 2 CD-a, DVD). Predstavljanje će se održati 09. studenog 2013. u 18:00 sati u župnoj crkvi Svetog Duha u Tisnom. Multimedij će predstaviti: doc. dr. sc. Vedrana Milin Ćurin, profesorica na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, Odsjek za glazbu; Neven Skroza, član uredništva edicije Glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Šibenskoj biskupiji; Frane Pavić, pučki crkveni pjevač i zborovođa u župi Tisno. Nastupaju pučki crkveni pjevači župe Tisno. Organizatori: Župni ured župe Svetog Duha u Tisnom i HKU Pjevana baština.

PREDSTAVLJANJE MULTIMEDIJA

TISNO

GLAGOLJAŠKO PUČKO CRKVENO PJEVANJE U ŠIBENSKOJ BISKUPIJI (MONOGRAFIJA, 2 CD-a, DVD).

Tisno

Predstavljanje multimedija održati će se 26. rujna 2013. u 12.00 sati u prostorijama Croatia osiguranja, Miramarska 22, Zagreb

Predstavljači:

Krešimir Starčević, predsjednik Uprave CROATIA osiguranja

dr. sc. Tvrtko Zebec, ravnatelj Instituta za etnologiju i folkloristiku

Antun Tomislav Šaban, glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja

Livio Marijan, prof., kancelar Križevačke eparhije, autor

dr. sc. Dragan Nimac, predsjednik HKU Pjevana baština, urednik i autor

Na predstavljanju će nastupiti:

pjevači župe Svetoga Duha iz Tisnog;

Vokalisti Lada (ansambl LADO),

dirigent dr. sc. Joško Ćaleta

Organizatori:           CROATIA OSIGURANJE d.o.o. -  HKU Pjevana baština

GLAGOLJAŠKO PUČKO CRKVENO PJEVANJE U ZADARSKOJ NADBISKUPIJI

HKU Pjevana baština izdala je s područja Zadarske nbiskupije 2 multimedija o glagoljaškom pučkom crkvenom pjevanju:  Veki Iž (2013.) i Radovin (2013.). Prepoznatljivi su po istom grafičkom dizajnu, a posebnost se očituje vlastitostima pojedine župe na naslovnim stranicama. Detaljnije o svakom pojedinom multimediju možete naći pod rubrikama Multimediji.

MULTIMEDIJ TISNO

U srpnju iz tiska izlazi multimedij o glagoljaškom pučkom crkvenom pjevanju u župi Tisno u Šibenskoj biskupiji. Multimedij će sadržavati monografiju (182 str, hrv.-eng.), 2 CD-a, DVD.

GLAGOLJAŠKO PUČKO CRKVENO PJEVANJE U ŠIBENSKOJ BISKUPIJI

Multimediji: Vodice, Šepurina, Stankovci, Zaton, Jezera

Multimedialni-kompleti

HKU Pjevana baština izdala je s područja Šibenske biskupije 5 multimedija o glagoljaškom pučkom crkvenom pjevanju: Vodice (2007.), Šepurina (2008.), Stankovci (2008.), Zaton (2009.) i Jezera (2010.). Prepoznatljivi su po istom grafičkom dizajnu, a posebnost se očituje u bojama i vlastitostima pojedine župe. Detaljnije o svakom pojedinom multimediju možete naći pod rubrikama Multimediji.

Multimedij Lišane


Multimedij sadrži: knjigu (120 stranica), CD i kasetu (21 prilog). Projekt je započet 1995. godine, tj.  po završetku Domovinskog rata i povratka mještana iz prognaništva. Pod nazivom Lišanska misa 1998. tiskana je knjiga, o crkvenom pučkom pjevanju, povijesti mjesta i župe, govoru i običajima u Lišanima, te CD I kaseta sa 20-tak pučkih crkvenih pjesama iz Lišana. Idejni začetnik bio je dr. Dragan Nimac. Projekt je ostvaren uz stručnu suradnju  mr. Joška Ćaleta, etnomuzikologa.  Projekt Lišane bio je tako prvi, tj. početak multimedijalnih projekata i temelj za osnivanje HKU Pjevane baštine. Više..

Pjevana baština