Šibenska biskupija

Multimedij Tisno

Monografija, 2 CD-a, DVD

Glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Šibenskoj biskupiji. Tisno. Župa Svetga Duha. Dragan Nimac (ur.). Zagreb, HKU Pjevana baština, 2013.

Multimedijalni komplet “Glagoljaško pučko crkveno pjevanje u župi Svetog Duha u Tisnom” šesti je u nizu projekata hrvatske kulturne udruge „Pjevana baština“ i šesti iz župa Šibenske biskupije. Sadrži knjigu o povijesti i crkvenom pjevanju u Tisnom, dva nosača zvuka (CD – pučke crkvene liturgijske i paraliturgijske pjesme u Tisnom), te jedan nosač slike i zvuka (DVD – dokumentarni filmovi o mjestu i župi Tisno).

Bogata duhovna i pjevana baština u šibenskoj biskupiji prikazana je na naslovnici koja resi sve multimedije iz Šibenske biskupije: klesani Jurjevi likovi sa šibenske prvostolnice na kamenoj pozadini, kip zaštitnika šibenske biskupije svetoga Mihovila, te znak HKU Pjevana baština. U tu cjelinu na naslovnici se utapa i motiv tišnjanske župske crkve Svetog Duha, pokazujući istodobno posebnost župe Tisno. Znanstveni tekstovi koje ćete susresti u ovoj knjizi, kao i zvučni i video zapisi, najbolji su pokazatelji o kakvom se kulturnom bogatstvu radi.

GlazbaGalerija